جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گشت و گذار در بازارهای سنتی

گشت و گذار در بازارهای سنتی

گشت و گذار در بازارهای سنتی

گشت و گذار در بازارهای سنتی ،یکی از جذاب‌ترین فعالیت‌هایی که توریستان و گردشگران برای آن اهمیت ویژه‌ای قائل هستند بازارگردی به ویژه در بازارهای سنتی است، چون این بازارها علاوه بر آنکه امکان خرید محصولات و کالاهای مختلف را برای آنها فراهم می‌کنند،

شگفتی‌های زیادی نیز دارند و می‌توانند ما را با سنت‌ها، فرهنگ و آداب و رسوم شهر مورد نظر آشنا کنند.

در بیشتر شهرهای کشورمان بازارهای سنتی فعال هستند و علاقمندان می‌توانند از آنها استفاده کنند.

اما کدام شهرها دارای بازار سنتی هستند؟

به نظر شما بهترین بازار سنتی کشورمان کدام است؟

در این مقاله چند نمونه از بازارهای سنتی کشورمان را بررسی می‌ کنیم.

گشت و گذار در بازارهای سنتی: تور بازارگردی در کدام شهرها است بازارهای بزرگ و دیدنی

اگر قصد آشنایی با بازارهای سنتی معروف و بزرگ کشورمان را داشته باشید، موارد ذکر شده در زیر جزو بزرگترین و معروف‌ترین این بازارها هستند:

بازار سنتی تبریز

وقتی صحبت از بازارهای سنتی می‌شود در نخستین مرحله اولین بازاری که به ذهن بسیاری از ماها می‌رسد، بازار سنتی تبریز است. حتی این بازار به عنوان مهمترین و بزرگترین بازار سنتی در سطح جهان شناخته شده است که مساحتی حدود یک کیلومتر مربع دارد. وقتی وارد بازار سنتی تبریز شوید با غرفه‌ها و راسته‌های متعددی مواجه خواهید شد که کالاها و محصولات مختلفی را به فروش می‌رسانند. معروف‌ترین راسته آن نیز راسته طلا فروش‌ها می‌باشد. قدمت بازار به دوره قاجارها می‌رسد.

بازار سنتی اصفهان

معروف‌ترین بازار سنتی در شهر اصفهان قیصریه است. این بازار سنتی آنقدر زیبا و جذاب است که بسیاری از گردشگران هنگام سفر به استان اصفهان آن را در لیست مکان‌هایی قرار می‌دهند که حتماً باید از آن دیدن کنند. بازار مذکور در میدان نقش جهان قرار دارد و دارای یک سردرب ورودی جذاب می‌ باشد. این بازار به مسجد جامع شهر می‌رسد و در انتها نیز به بازار عرب‌ ها راه دارد. از جذابیت‌ های بازار قیصریه وجود حجره‌ها و تیمچه‌ های قدیمی است که در آن انواع مختلف کالاها و محصولات به فروش می‌رسد.

بازار سنتی کاشان

یک بازار سنتی بسیار زیبا نیز در شهر کاشان قرار دارد که وجود معماری زیبا و بی‌نظیر آن بیشتر از داد و ستد موجود در آن خودنمایی می‌ کند.

قدمت این بازار زیبا به دوره صفویان می‌رسد و در امتداد آن نیز بناها و کاروانسراهای زیبا را خواهید دید.

خرید و فروش در این بازار نیز از دوره قاجاریه رونق بیشتری پیدا کرده است. ویژگی مهم بازار سنتی کاشان نیز این است که در یک منطقه تاریخی و پر رفت و آمد قرار دارد،

از طرفی وجود بنای بسیار معروفی به نام خانه بروجردی‌ ها موجب شده است که بازار بیش از پیش مورد توجه گردشگران قرار بگیرد. یکی از معروف‌ ترین راسته‌ های آن نیز راسته مسگرها می‌ باشد.

بازار سنتی یزد

بسیاری از ما ایرانی‌ها یزد را به علت تاریخ بلند بالا و دور و درازش می‌ شناسیم. بافت شهر نیز تا حدودی تاریخی و سنتی می‌ باشد.

اگر علاقمند به دیدن بازارهای سنتی و خشتی هستید، هنگام سفر به شهر یزد بازار سنتی این شهر را فراموش نکنید، چون دارای معماری بسیار خاصی می‌ باشد و شما در جای جای شهر بادگیرهای زیبا را خواهید دید.

قدمت بازار سنتی یزد به دوره افشارها می‌رسد، البته این بازار تنها بازار سنتی یزد نیست و شما می‌ توانید از بازارهای دیگری مانند بازار علاقه‌ بندی، زرگری، قیصریه، پنجعلی، چیت سازه‌ ها، ملا اسماعیل، صدری، دروازه مهریز، مسگری و افشار نیز دیدن کنید که هر کدام در جای خودشان دنیایی از زیبایی منحصر به فرد را به همراه دارند.

بازار سنتی اراک

شاید بازار سنتی اراک نسبت به چند گزینه ذکر شده بالا شهرت کمتری داشته باشد، اما به هر حال به علت واقع شدن این شهر در موقعیت استراتژیک جزو پربازدیدترین و بهترین بازارها محسوب می‌ شود که قدمت آن به قرن سیزدهم برمی‌گردد. ساختار و نمای بنای این بازار به شکلی است که از دروازه‌ های متعدد شهر می‌توان وارد آن شد، یعنی میدان مرکزی شهر چهار سوق بازار است. بنای بازار به شکلی است که کلیه گوشه‌ های آن با یکدیگر دارای تقارن هستند و همین موضوع موجب زیبایی و جذابیت بیش تر آن شده است.

بازار سنتی قزوین

یکی دیگر از بازارهای سنتی کشورمان با قدمت دیرینه بازار سنتی قزوین است که عمر آن به ۲۰۰۰ سال پیش برمی‌ گردد. البته آنچه که در حال حاضر به عنوان بازار قزوین می‌شناسیم در دوره صفویان و قاجاریان تکمیل شده است، یعنی پس از آن که در دوره صفویان این شهر به عنوان پایتخت کشورمان تعیین شد، در مرکز آن میدان بزرگ بنا کردند که بعدها به عنوان بستر اصلی بازار رواج پیدا کرد. البته در حال حاضر اثری از میدان مورد نظر نیست، ولی در عوض معماری زیبای بازار هم چنان خودنمایی می‌ کند.

بازار سنتی کرمانشاه

تاریخ ساخت این بازار سنتی متقارن با تاریخ احداث گمرک در غرب کشورمان است که به حدود ۱۵۰ سال قبل یعنی دوره قاجارها برمی‌ گردد،

اما با وجود قدمت کمی که این بازار دارد، در حال حاضر به یکی از بازارهای بی‌رقیب و بزرگ در منطقه خاورمیانه تبدیل شده است که رونق فراوانی نیز دارد.

این بازار معروف به تاریک بازار شهرت دارد. وجود پارچه‌ های زیبا و رنگارنگ از همان ابتدای بازار خودنمایی کرده و نظر گردشگران را جلب می‌کند.

بازار در کنار حمام شهباز خان و مسجد عمادالدوله واقع شده است، یعنی اگر قصد رفتن به این بازار را داشته باشید در واقع با یک تیر می‌ توانید دو نشان بزنید، یعنی علاوه بر خرید محصولات سنتی و دستی این بازار از بافت سنتی و بناهای تاریخی آن نیز دیدن می‌ کنید.

بازار سنتی چابهار

بازار سنتی چابهار در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. از جذابیت‌ های آن وجود مردمان خونگرم و مهربان است. از آنجایی که بندر جنوبی چابهار جایگاه خاص و ویژه‌ای در بین شهرهای استان سیستان و بلوچستان دارد، بازار سنتی آن نیز دارای رونق جالب توجهی است. البته فرم این بازار نسبت به بازارهایی که توضیح داده شد کاملاً متفاوت بوده و به شکل روباز است. حتی محصولاتی که در این بازار به فروش می‌ رسد نیز با محصولات دیگر بازارهای سنتی تفاوت دارد.

بیشتر بخوانید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

استانبول گردی با مترو

استانبول گردی با مترو

استانبول گردی با مترو استانبول گردی با مترو ،استانبول یکی از بزرگترین و پر جمعیت‌ ترین شهر های دنیا ترکیبی از فرهنگ‌ ها، تاریخ‌ ها

ادامه مطلب »